Az év vége felé szinte kötelező elkészíteni. Mi most egy olyan verziót mutatunk, amelyben a savanyú káposzta kivételével az összes zöldség pürésítve van, így értük el, hogy a leves igazán krémes legyen. Ropogós kolbászkarikákkal és friss kaporral az igazi.
Köszönjük a receptet Citromdisznónak.
A kolbászt vékony karikákra vágjuk, ropogósra pirítjuk. A kisült zsírt egy lábosba szűrjük, a kolbászkarikákat egy papírtörlőre szedjük.
A hagymát megpirítjuk a kolbász zsírján. Hozzáadjuk a fűszereket: babért, köményt, Ízvarázst, fokhagymát, sűrített paradicsomot, fűszerpaprikát és a kapor szárát. Átforgatjuk ezeket a hagymával, felöntjük egy liter vízzel, és teljesen puhára fűzzük.
A babért eltávolítjuk, turmixgépbe öntjük a lábos tartalmát, hozzáadjuk a tejfölt és a zablisztet. Legmagasabb fokozaton teljesen krémesre pürésítjük. Az így elkészült leves alapot visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk az átmosott káposztát, felforraljuk.
Ha szükséges, akkor még sózzuk, végül hozzáadjuk a finomra vágott kaprot.
A levest a kolbász karikákkal, friss tejföllel és kaporral tálaljuk.
Íme 5 adventi tematikájú reggeli, aminek elkészítése nem több 10 percnél és még a legizgatottabb karácsonyváró gyerekek is szó nélkül bepuszilják, arról nem is beszélve, hogy instant megteremtik az ünnepi hangulatot!
TOP5 recept vendégváráshoz. December vége a hatalmas családi és baráti összejövetelek főszezonja. Mindig legyen a tarsolyodban pár recept!