•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Korhely leves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Az év vége felé szinte kötelező elkészíteni. Mi most egy olyan verziót mutatunk, amelyben a savanyú káposzta kivételével az összes zöldség pürésítve van, így értük el, hogy a leves igazán krémes legyen. Ropogós kolbászkarikákkal és friss kaporral az igazi.

Köszönjük a receptet Citromdisznónak.

Elkészítés
  1. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, ropogósra pirítjuk. A kisült zsírt egy lábosba szűrjük, a kolbászkarikákat egy papírtörlőre szedjük.

  2. A hagymát megpirítjuk a kolbász zsírján. Hozzáadjuk a fűszereket: babért, köményt, Ízvarázst, fokhagymát, sűrített paradicsomot, fűszerpaprikát és a kapor szárát. Átforgatjuk ezeket a hagymával, felöntjük egy liter vízzel, és teljesen puhára fűzzük.

  3. A babért eltávolítjuk, turmixgépbe öntjük a lábos tartalmát, hozzáadjuk a tejfölt és a zablisztet. Legmagasabb fokozaton teljesen krémesre pürésítjük. Az így elkészült leves alapot visszaöntjük a lábosba, hozzáadjuk az átmosott káposztát, felforraljuk.

  4. Ha szükséges, akkor még sózzuk, végül hozzáadjuk a finomra vágott kaprot.

  5. A levest a kolbász karikákkal, friss tejföllel és kaporral tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére