•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Körtés pite KÉRÉSRE INAKTIVÁLVA

Hozzávalók
  • 3:2:1 arány-> 60 dkg liszt: 40 dkg vaj: 20 dkg porcukor- 2 sárgája, fél citrom reszelt héja. tojás
  • 3:2:1 arány-> 60 dkg liszt: 40 dkg vaj: 20 dkg porcukor- 2 tojás sárgája, fél reszelt héja. citrom
  • 1 kg reszelt körte10 dkg cukor1 teáskanál fahéjfél citrom reszelt héjateáskanál rum (vagy aroma) vagy calvados2 kanál ( búza vagy kukorica)1 tojás sárgája2 adag omlós tészta keményítő
  • 1 kg reszelt körte10 dkg cukor1 teáskanál fahéjfél citrom reszelt héjateáskanál rum (vagy aroma) vagy calvados2 kanál keményítő ( búza vagy kukorica)1 tojás sárgája2 adag omlós tészta
  • 1 kg reszelt körte10 dkg cukor1 teáskanál fahéjfél citrom reszelt héjateáskanál (vagy aroma) vagy calvados2 kanál keményítő ( búza vagy kukorica)1 tojás sárgája2 adag omlós tészta rum
  • 1 kg reszelt körte10 dkg cukor1 teáskanál fahéjfél citrom reszelt héjateáskanál rum (vagy aroma) vagy calvados2 kanál keményítő ( vagy kukorica)1 tojás sárgája2 adag omlós tészta búza
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tisztított, reszelt körtét kinyomkodjuk és a citrom héjjal, rummal, cukorral, keményítővel, fahéjjal összekeverjük
  2. A liszttel és vajjal omlós tésztát készítünk morzsolva
  3. Majd hozzá keverjük a tojást és a porcukrot, valamint a reszelt citrom héját
  4. Ezután pihentetjük a tésztát hűtőben legalább fél órát
  5. Közben előmelegítjük a sütőt
  6. A tésztát kivesszük és két fele osztjuk
  7. Az egyiket visszarakjuk a hűtőbe, a másikat kinyújtjuk és vajas zsemlemorzsás tepsiben 170 fokon 5-10 perc alatt elősütjük
  8. Ezután eloszlatjuk a körtés keveréket a tésztán majd a tészta másik felét kinyújtjuk akkorára hogy beterítse
  9. Megszurkáljuk és lekenjük 1 tojás sárgájával majd a sütőben 15-20 percig sütjük
  10. Amikor a körtés pite kész van, kivesszük, kissé kihűtjük és tálaljuk

#okostipp A kihűlt süteményből szép kockákat vágunk, és porcukorral meghintjük. Esetleg fél körtével díszíthetjük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére