Krémsajtos újhagymaleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A tavasz első zsenge zöldsége az üde zöldhagyma, ami nemcsak vajas kenyérrel finom, hanem kellemes, enyhe, mégis jellegzetes ízű krémlevest is készíthetünk belőle. A vaj és a natúr krémsajt zsírtartalma jól kihozza az újhagyma friss, de mégsem tolakodó aromáit.

A receptet köszönjük Piszkének.

Elkészítés
  1. A hagymát felkarikázzuk és a felforrósított vajon üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Felöntjük vízzel, felforraljuk, beledobjuk a MAGGI Tyúkhúsleves kockát és még 3-4 percig főzzük.
  3. A leveshez adjuk a krémsajtot és botmixerrel simára turmixoljuk a levest.

#okostipp

Az újhagyma felkarikázott zöldjével megszórva tálaljuk, de adhatunk hozzá pirított kenyérkockát (krutont) vagy mellé egy szép darab sajtos pirítóst így gyors, egyszerű és tápláló  ebédnek is megfelel.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére