Kuglóf

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A tojásokat kettéválasztjuk és a tojásfehérjét 7 dkg porcukorral, valamint 2 cs. vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a 30 dkg porcukorral fehéredésig keverjük.
  2. A mazsolát a rumba beáztatjuk és az összetört csokoládéval együtt a tojássárgával elkevert masszába vegyítjük.
  3. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, amiben a sütőport elkevertük, a vizet és az olajat, végül a habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal is belekeverjük.
  4. Kivajazott és meghintett formába tesszük a massza felét, a másik felébe pedig belekeverjük a fahéjas kakaóport, majd azt is beleöntjük.
  5. Előmelegített, 220 fokos sütőbe tesszük, majd 10 perc után csökkentjük a hőfokot közepesre (150-160 fokra) és kb. 40 perc alatt megsütjük.
  6. Tűpróbát végezzünk, hogy átsült-e a tészta. Ha nem ragad rá a tészta, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  7. Ha teljesen kihűlt, tányérra borítjuk és leöntjük a tortabevonóval.

#okostipp A liszt lehet csak finomliszt, vagy vegyesen rétesliszt is. Ha vegyesen használjuk, akkor 16 dkg finomliszt és 15 dkg rétesliszt szükséges. Akár egy hétig is friss marad, alufóliával lefedve. Kakaó mellé, vagy családi összejövetelekre kiváló édesség.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére