•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kuglóf kelt tésztából

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az élesztőt megkelesztjük 3 dl édes tejben
  2. A puha margarint, a többi cukrot, a sót, a mazsolát, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük
  3. Ezután tesszük bele a megkelesztett élesztőt, a lisztet és annyi langyos tejet, hogy könnyű, lágy tésztát kapjunk
  4. Fakanállal vagy dagasztógéppel dolgozzuk ki, és amikor már jó hólyagos, a kizsírozott kuglófformába öntjük
  5. (Kb
  6. a forma feléig kell érnie a tésztának
  7. ) Langyos helyen addig pihentetjük, amíg a forma meg nem telik vele
  8. Ekkor előmelegített sütőbe rakjuk és kb
  9. 40 percig először erős, majd mérsékelt lángon sütjük
  10. Tűpróbát végzünk, mielőtt a sütőből kivennénk
  11. Ha a kuglóf megsült, azonnal deszkára tesszük
Szólj hozzá!
 
  • 40 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 40 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 150 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat