•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Kuszkusszal töltött gomba

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Sokan sokféleképpen készítik a töltött gombát, amely kiváló lehet vendégváráshoz falatkának, előételnek, vagy akár főétel mellé köretnek is
  2. Nálam most egy különc verzió került az asztalra, töltelékként a kuszkuszt és a gomba "leeső" szárrészét használtam
  3. Az a mesés ebben az ételben, hogy számtalan verzió, fűszerezés kipróbálására alkalmas
  4. 1
  5. forraljuk vizet a kuszkusznak, kevés sóval és borssal, amikor lobogva forr, zárjuk el a lángot az edény alatt és óvatosan öntsünk a kuszkuszra annyi vizet, hogy bőven ellepje, majd keverjük át és fedjük le 2
  6. tisztítsuk meg a gombát, a szárait emeljük ki és szintén tisztítsuk meg 3
  7. a gomba kalapokat fektessük egy olívaolajjal enyhén meglocsolt hőálló tálra, vagy tepsire(ha túl gömbölyű a gombafej, vágjuk 1-2 milliméter mélyen vízszintes felületet a gömb részben) 4
  8. a szárakat (és a gömb részről esetlegesen levágott karikát) szeljük apróra 5
  9. hűtsük ki a kuszkusz és keverjük hozzá a gombát, valamint a tojást 6
  10. halmozzuk a tojásos, gombás kuszkuszt egyenlő arányban a gomba tetejére és szórjuk meg reszelt sajttal 7
  11. 180 fokon (gázsütőnél 4-es fokozat) süssük meg a gombát (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a gomba megsült-e) 8
  12. tálaláskor szórjuk meg további reszelt sajttal Praktikák: - a kuszkusz vizébe lehet tenni keleties, vagy mediterrán jellegű fűszereket is - ételízesítő helyett forró alaplével is felönthetjük a kuszkuszt - a kuszkuszos töltelékbe is lehet tenni reszelt sajtot - amennyiben a kuszkusz megpuhult és nem szívta fel az összes, ráöntött vizet, akkor óvatosan öntsük le a maradék vizet, mert másképp nehezen fogja össze a tojás   A Kuszkusszal töltött gomba receptjét Receptműves ajánlotta!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére