•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Lágytojás másképpen

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Kedvetlen reggelre ébredtem, de egy finom reggeli segíthet továbblendülni
  2. Belül folyós, kívül szilárd, akárcsak egy szuflé
  3. Selymes, lágy, fűszeres
  4. Ezt a receptet egyszer régen valamilyen magazinban olvastam és sajnos nem is emlékszem rá részletesen
  5. Így a fantáziámra bíztam az elkészítését
  6. Csak a kép villant be róla, és megkívántam
  7. Amúgy is zabpelyhes és tojásos ételekkel szeretem kezdeni a napot
  8. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a paradicsmszószt
  9. Megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal
  10. Egy jenai tálba vizet töltünk, belehelyezzük a szuflé tálkákat, amelyekbe beleöntöttük 3/4 részig a szószt
  11. Előmelegített sütőben kb
  12. 200 C°-on 2,5 percig sütjük, majd kivesszük
  13. Gyorsan belecsúsztatunk 1-1 tojássárgáját és visszatesszük még 2,5 percre

#okostipp Akár sajttal meg is szórhatjuk a tetejét, és pirítóssal tálaljuk. Amikor kanalazzuk megtaláljuk a szétpukkadó, még folyós tojássárgáját. Isteni! Ezután csak jól folytatódhat egy nap!   A lágytojás receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére