•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Lazac fokhagymás-tejszínes szószban

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Halas fogások

Nehéz elképzelni gyorsabban elkészülő különleges fogást, mint egy finom lazacfilé. A lényeg a hozzá passzoló fűszerezésen és a megfelelő – rövid! – sütési időn van: nem szabad agyonsütnünk ezt a csodálatos halat, legfeljebb picit emeljünk a sütési időn, ha vastagabb filét vásároltunk.

Köszönjük a receptet Piszkének. 

Elkészítés
  1. Az olajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, a lazacszeleteket oldalanként 2 perc alatt átsütjük.

  2. A halat kivesszük a serpenyőből.

  3. A tejszínt simára keverjük a fűszerkeverékkel, majd serpenyőben összeforraljuk.

  4. A fűszeres, tejszínes masszába visszarakjuk a lazacot és további 2-3 percig, kis lángon pároljuk.

#okostipp

A sűrű szószhoz kínáljunk krokettet vagy hercegnőburgonyát, igazi ünnepi ebéd vagy vacsora lehet így belőle.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére