•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Lecsós rakott hús

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A húst megsózom, befűszerezem - csirkemellhez tehetünk kakukkfüvet, sertéscombhoz pedig a majorannát részesítsük előnyben! A krumplit meghámozom és karikákra szeletelem, és a többi zöldséget is ugyanúgy
  2. A padlizsánt hámozzuk meg, a cukkinit nem kötelező, ha friss és zsenge
  3. Egy akkora tepsit (tipp: inkább hőálló üvegtálat vagy kerámiatálat) kicsit kiolajozok, amibe az ízlés szerint fűszerezett hússzeleteket vagy darabokat egymás mellé tudom fektetni
  4. A húsra krumpli, és a többi zöldség szépen sorban, amíg el nem fogy
  5. A zöldségeket sóval és ételízesítővel szórom be
  6. Az egésznek a tetejére egy kis bacon szalonna, olaj, majd a lecsó kerül
  7. A hústól és a zöldségektől függ, mennyi idő alatt készül el
  8. A sertéshúsnak több idő kell, ezt 3/4 - 1 órát is kell alufólia alatt párolni, mielőtt elkezdenénk pirítani a tetejét
  9. Ha nem lecsót, hanem a paradicsomot, paprikát és hagymát nyersen tesszük a krumplira, szintén többet kell várnunk
  10. A paradicsom ugyanis sok levet enged, ami miatt hosszabb lesz a főzés folyamata
  11. Tehetünk sajtot az egész tetjére, amely majd szépen rásül az egészre
  12. A leggyorsabb recept: Válasszuk a csirkehúst, és készítsük el előre a lecsót - akár a cukkinit és a padlizsánt is tegyük bele, sőt, a krumplit is előfőzhetjük, hogy biztosra megpuhuljon
  13. Így, ha mindent előkészítettünk, nem kell alufóliát tenni a tepsire
  14. +1 Tipp: Ha szereted a csípőset, a lecsóba tegyél Erős Pistát vagy erős paprikát!
Szólj hozzá!
 
  • 70 perc
  • Normál elkészítés
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 60 perc
  • Vegetáriánus
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat