•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Lekváros piskótatekercs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tojássárgákat szétválasztod a fehérjéktől: a fehérjéket egy külön tálba teszed, a sárgákat pedig elkavarod a cukorral
  2. A fehérjékből habot versz
  3. A cukorral elkavart sárgákat a habra öntöd, hozzáadod a lisztet és a vanília esencet, majd jól elkavarod
  4. A masszát egy vajjal megkent és liszttel megszórt tepsibe öntöd (sütőpapirral is lehet)
  5. 175 fokon 10-15 percig sütöd (vigyázat mert hamar sül, 8-10 perc után megszúrkálhatod egy fogpiszkálóval, hogy rájöjj hogy megvan-e sülve vagy sem)
  6. Ha megsült, egy nedves kendőre borítod és megkened lekvárral vagy csokikrémmel
  7. Végül, a nedves kendő segítségével, óvatosan feltekered
  8. Bevonod alufóliával és a fagyasztóba teszed
  9. Közben gőz felett megolvasztasz néhány darab étcsokoládét és a tekercsre csorgatod
  10. Ha úgy tetszik, porcukorral is megszórhatod
  11. A receptet Pocahontas ajánlotta
  12. 
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére