•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Lencse stefánia

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A lencse igazi téli étel, hiszen teljes értékű növényi fehérjéket tartalmaz. Nemcsak leves, főzelék vagy saláta formájában ehető, készíthetünk belőle fasírozottat vagy stefánia sültet is, ha ünnepi verziót keresünk. A fűszerkeverékkel megbolondítva lesz, aki meg sem tudja majd különböztetni a húsból készült verziótól.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap kevés, enyhén sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. (60 dkg főtt lencsének kell lennie.)

  2. 3 tojást keményre főzünk, majd hideg vízben kihűtünk, megpucolunk.

  3. A lencsét késes robotgépben 2-3 perc alatt összeaprítjuk a rizzsel, 8 dkg zsemlemorzsával, a maradék 1 egész tojással, az olívaolajjal, a ketchuppal és a fűszerkeverékkel.

  4. Az így kapott lencsés masszából rudat formázunk, a keménytojásokat a közepére helyezzük és beborítjuk a masszával. Megkenjük egy kevés olajjal és megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.

  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

#okostipp

Vékony hasábokra vágott krumplit folpackkal szorosan lefedve tegyünk 5 percre  a mikrosütőbe, 800 Watt-ra. Locsoljuk meg 1-2 evőkanál étolajjal és a lencse stefániával együtt tegyük a sütőbe, így együtt készül el a köret és a főétel. A kész krumplit szórjuk meg MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverékkel.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére