•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Lencseleves indiai fűszerekkel

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát, a zellert és a paradicsomot kockázzuk, a sárgarépát, a fokhagymát (és ha zellerszárat használunk) karikázzuk2
  3. az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát (pici sóval könnyebben kiengedi a levét és az ízét)3
  4. tegyük a hagymára a köményt, (a koriandert, ha őröltet használunk) és a borsot (nagyon kellemes ízt kap az olajon pirítástól a fűszer, azonban vigyázzunk, ne égessük meg)4
  5. tegyük a hagymára a felaprított paradicsomot és a fokhagymát és forgassuk össze5
  6. adjuk hozzá a többi zöldséget (a vöröslencse kivételével) és öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje (kb
  7. 1,2-1,5 l, edényfüggő) és (kevés) sóval ízesítsük6
  8. fedő alatt főzzük addig, amíg majdnem fogkemény lesz a sárgarépa, ekkor adjuk hozzá a vöröslencsét és főzzük tovább 15 percig Elkészítési idő: 35 perc Amennyiben nem vörös lencsét használunka leveshez: 1
  9. áztassuk be a lencsét egy éjszakára2
  10. tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát, a zellert és a paradicsomot kockázzuk, a sárgarépát, a fokhagymát (és ha zellerszárat használunk) karikázzuk3
  11. az olivaolajon pároljuk üvegesre a hagymát (pici sóval könnyebben kiengedi a levét és az ízét)4
  12. tegyük a hagymára a köményt, (a koriandert, ha őröltet használunk) és a borsot (nagyon kellemes ízt kap az olajon pirítástól a fűszer, azonban vigyázzunk, ne égessük meg)5
  13. adjuk hozzá a lencsét, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük6
  14. ha már forr a leves, adjuk hozzá a többi zöldséget és (kevés) sóval ízesítsük7
  15. kis-közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek fogkeményre puhulnak Elkészítési idő: 50 perc Praktika:- sűrű típusú leves, mivel a vöröslencse, ha megfő "szétesík", szükség esetén víz hozzáadással lehet higítani- érdemes az ételeket óvatosan sózni, mivel forrón nem érződik a valódi "sóssága", ha szükséges, utólag lehet sózni (ügyelve arra, hogy nem a só adja az ételek ízét!) A receptet a Receptműves küldte
  16. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére