Lepcsánka tésztában sült csirkemell

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A kiklopfolt csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe meghempergetve félretesszük
  2. A nyers burgonyát meghámozzuk és lereszeljük nagylyukú reszelőn
  3. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk
  4. A burgonyás masszát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle hagymát, a tojást, a tejfölt, a lisztet, majd petrezselyemzölddel, őrölt fűszerköménnyel, sóval, borssal fűszerezve az egészet jól összedolgozzuk
  5. A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, úgy, hogy a massza mindenhol bevonja
  6. Utána bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat megsütjük
  7. A lepcsánkát kivesszük a serpenyőből, papírtörlőn jól lecsöpögtetjük, és előmelegített sütőben melegen tartjuk, míg ki nem sütjük az egészet
  8. Mivel a burgonyás bunda egyben laktató köret is, ezt a fogást önmagában, különféle salátákkal, savanyúságokkal tálaljuk
  9.   Az egytálétel receptet MolnarAndi ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére