•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Lerben készült kacsasült

  • 4 adag
  • Nehezen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tisztítsuk meg a kacsát és tegyük egy magsabb falu tepsibe
  2. Egy másik tálban keverjük össze a kifacsart narancsnak a levét, a kacsa zsírt, az összepréselt fokhagymát, a szójaszószt és a többi őrölt és tört fűszert
  3. Ezt a keveréket masszírozzuk bele a kacsa összes részébe és ami megmarad öntsük rá
  4. A félbevágott narancsot (még akkor is ha ki lett facsarva) tegyük a kacsa belsejébe 2 rozmaring ággal együtt
  5. Mielőtt betennénk az előre felmelegített sütőbe, hozzáadjuk a levest is
  6. 2 órát hagyjuk a sütőben, míg a hús jól át nem sül és a bőre meg nem pirul
  7. Néha néha meg kell locsolni a kacsát a tepsiben lévő szósszal
  8. A hús mellé még tehetünk egyébb zöldségeket is, amit utólag felhasználhatunk köretként
  9. Ilyen lehet a hagyományos burgonya, a sárgarépa, cékla vagy zeller
  10. Miután a kacsa kész, tegyük egy darab fára, takarjuk be alufóliával és hagyjuk kihűlni
  11.  Szedjük ki a többi zöldséget is egy tálba
  12. A tepsit tegyük fel a tűzhelyre és mikor el kezd sercegni öntsünk rá egy pohár száraz vörösbort és kaparjuk fel a tepsi alját
  13. Ha azt akarjuk, hogy a szósz sűrűbb legyen hozzáadhatunk egy kiskanál lisztet
  14. Szűrjük le és tegyük egy szószos tálba
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére