•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Lerben sült krumpli

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Mielőtt elkezdenénk a sütést-főzést, 180°C ra állítsuk be a lert, egy edénybe tegyünk vizet és sót főni
  2. Meghámozzuk a krumplit, vastagabb, legalább 1 cm vastagságú pálcikákra vágjuk és tegyük bele a már fővésben levő vízbe, hagyjuk főni kb 10 percig
  3. Nem kell túlságosan megfőzni a krumplikat, nehogy széttörjenek, és kell vigyázni, hogy ne törjük össze a habzókanállal
  4. Kirakjuk a sütő nagy tepsijébe, amit sütőpapírral kibélelünk, megspriccoljuk olajjal, a kezünkkel összekeverjük
  5. A krumplikat “megfürdetjük” 2-3 kanál zsemlemorzsában (minél több zsemlemorzsában “fürdetjük” meg, annál ropogósabbak lesznek), megfűszerezzük (rozmaring, csípős szárított zöldség stb
  6. )
  7. Forró lerben, 180-190°C-on, kb 40-45 percig sütjük, míg meg nem pirulnak

Tipp: Joghurt, majonéz és fokhagyma szósszal tálalhatjuk.

Szólj hozzá!
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 120 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat