•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Levendulás fagylalt

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tejet és a tejszínt kezdjük el melegíteni együtt a levendulával, a vaníliacukorral
  2. Maximum egy percig forraljuk az egészet
  3. Szűrjük le, és várjuk meg, míg kihűl
  4. Verjük fel a tojások sárgáját, krémesítsük a cukorral, és ezzel, majd később a mascarpone sajtot is hozzátéve jó alaposan keverjük ki simára- ehhez robotgépet is használhatunk
  5. Ha ezzel készíen vagyunk, a vaníliás-levendulás tejhez keverjük hozzá óvatosan a tojásos "masszát", és lassú tűz fölött, folyamatos keverés közben várjuk, míg besűrűsödik
  6. Amikor már híg puding szerű az állaga, vegyük le a tűzről, várjuk meg, míg kihűl, és tegyük fagylaltgépbe
  7. Ha ez nincs, akkor tegyük a fagyasztóba, és fél óránként keverjük át 4-5 alkalommal

Tipp: Levendulaszárral a tetején fagylaltos tálkában szervírozzuk.

Szólj hozzá!
 
  • 50 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 20 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 30 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 30 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat