Libamájszeletek gyümölcssziruppal és kecskesajtos toronnyal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Nehezen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A libamájat egy akkora fazékba tesszük, amiben kényelmesen elfér. Ráöntünk kb. 1,5 l olajat, hogy jól ellepje. Alágyújtunk a legkisebb lángon és nagyon lassan, kb. 1,5 óra alatt megsütjük úgy, hogy éppen hogy csak gyöngyözzön. Így a lehető legkevesebbet veszít a nagyságából. Mikor kész, kivesszük, letakarva melegen tartjuk. Az olajat leszűrve még felhasználhatjuk, nagyon finomak lesz tőle az ételek.
  2. Egy kis lábasba öntjük a cidert, belefacsarjuk a grapefruit levét. A gránátalmát kettévágjuk, beleütögetjük a magokat, a mézet is belecsorgatjuk, majd addig főzzük, amíg a negyedére nem csökken a mennyisége, végül leszűrjük, majd tálalás előtt ismét felforraljuk.
  3. Az édesburgonyát meghámozzuk, 6-7 mm vastag karikákra vágjuk. Lobogó vízbe tesszük, három percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet. Az őszibarackokat ugyanolyan vastagra szeleteljük. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a barack- és burgonyaszeletek mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk, míg éppenhogy színt kapnak. Ekkor a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kisebb tepsibe „megépítjük” a tornyokat úgy, hogy egy karika édesburgonyára egy szelet őszibarack jön, majd megint burgonya és megint barack. Végül a kecskesajtot felszeleteljük, csillag alakban a tornyok tetejére helyezzük. A forró sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad.
  4. Tálaláskor a libamájat óvatosan felszeleteljük, tányérra rendezzük. Melléteszünk egy (esetleg két) tornyot, bevonjuk őket a sziruppal.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére