lila hagymás burgonya ágyon sült füstölt csülök párolt káposztával

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. Kiolajozott cserépedénybe bele helyezzük a meghámozott egész burgonyákat, majd enyhén megsózzuk és megszórjuk MAGGI ízvarázs ételízesítővel.

  2. Erre felkarikázott lilahagymát helyezünk, majd rápakoljuk a felszeletelt füstölt csülköt és kb 1 dl vizet.

  3. A cserépedényre rátesszük a tetejét és éppen langyos sütőbe helyezzük. Kb 1 óra párolás-sütés után levesszük a cserépedény fedelét és kb további egy óra alatt készre sütjük.

  4. A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére