•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Linzer - tojás nélkül

Hozzávalók
  • 10 dkg (nád, nyírfa, vagy sztívia) cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 0,5-1 dl víz
  • 30 dkg (teljes kiőrlésű gabonából) liszt
  • tetszés szerint (házi) lekvár
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. a tészta száraz hozzávalóit összemorzsoljuk (aprító géppel egyszerűbb) a vajjal, majd a vizet apránként adagolva (nem biztos, hogy felveszi az 1 dl-t, ez liszt függő) lágy, de gyúrható tésztát készítünk, melyet fóliával letakarva (ne száradjon ki a tészta) hűtőbe tesszük 5-10 percre (a gyúrástól felmelegszik és nehezebb nyújtani) 2
  3. ha kissé lehűlt a tészta, gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki tepsit 3
  4. nyújtsuk a tésztát 3-4 mm vékonyra és szaggassuk ki a formákat (lukas közepű és sima fele-fele arányban) 4
  5. a 2
  6. pontban írt hőfokon süssük 8-10 perc alatt aranybarnára, majd vegyük ki a tepsit a sütőből és hagyjuk kihűlni a linzereket 5
  7. ha kihűlt a tészta, lekvárral kenjük meg a sima formát, tegyünk rá egy lukas formát, majd a lukba még csepegtethetünk óvatosan kevés lekvárt, ezt ismételjük, amíg a tészta elfogy   Praktikák - lehet tenni a tésztába más fűszert is, mézeskalács, szegfűszeg, stb
  8. - a képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, nádcukorral, házi baracklekvárral készült   A tojásmentes linzer receptjét Receptműves ajánlotta!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére