•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Madártej torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Piskóta A madártej torta elkészítését a piskótával kezdjük
  2. A tojásfehérjéket a cukorral nem túl erős habbá verjük
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és fokozatosan a habot is
  4. Lazán elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és tejport
  5. Beleöntjük a margarinnal kikent, sütőpapírral kibélelt tortaformába és előmelegített sütőben 170°C-on tűpróbáig sütjük
  6. A kész piskóta tetejét megkenjünk krisztálycukorral, megfordítjuk és hagyjuk kihűlni
  7. Krém 1,5 dl tehet 5 dkg vajjal és a kettéhasított vaniliával felforraljuk
  8. A maradék tejet elkeverjük a cukorral és a tojások sárgájával, és hozzáöntjük a felforralt tejhez
  9. Tovább melegítjük, folyamatosan keverjük
  10. Nem szabad forralni, nehogy összefusson a tojás
  11. Lehűtjük a madártej krémet és kivesszük belőle a vaníliarudat
  12. A maradék vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a krémet
  13. Összeállítás A kihűlt piskótát két részre vágjuk és az alsót visszahelyezzük a tortaforma aljára
  14. Négy evőkanál vízben 4 evőkanál kristálycukrot feloldunk és meglocsolgatjuk az alsó tortalapot
  15. A baracklekvárt egy kicsit megmelegítjük és rákenjük az alsó tortalapra, majd rátesszük a felső lapot
  16. Visszahelyezzük a tortakarimát és ráöntjük a krémet
  17. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük

Tipp: Tálaláskor a madártej torta oldalát felvert tejszínnel díszítjük és megszórjuk száraz teflonserpenyőben megpörkölt, szeletelt mandulával. A torta tetejére csokoládéforgácsot szórunk.

Szólj hozzá!
 
  • 40 perc
  • Normál elkészítés
 
  • 35 perc
  • Normál elkészítés
 
  • 90 perc
  • Normál elkészítés
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat