•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Madonna torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A lap hozzávalóit (csak 260 g lisztet) mind beleöntjük egy tálba és jól összekavarjuk, majd gőzfürdőben 20 percig kavargatjuk
  2. A forró összetételt a maradék 160 g lisztre ráöntjük és összegyúrjuk, s mikor már nem ragad a kézhez beletesszük egy edénybe és lefedjük, hogy ne hüljön ki
  3. Szilva nagyságú darabokat szaggatunk a tésztából, vékonyra nyújtjuk és közepes tüzön, serpenyőben megsütjük
  4. Krém: a tojásokat összekavarjuk cukorral és gőzfördőben mixerrel kikavarjuk
  5. Levesszük a tűzről és hidegre tesszük
  6. Felverjük a tejszínt, összekavarjuk a dióval vagy mogyoróval, hozzáadjuk a vanília aromát, majd hozzákavarjuk a kihült tojásos krémet
  7. Ezzel a keverékkel megkenjük a lapokat és egymásra helyezzük őket
  8. A torta tetejét bevonjuk egy mázzal, amelyet egy tojás sárgájából, porcukorból és néhány csepp citromléből készítünk el
  9. A torta oldalát megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk őrölt mogyoróval
  10. A tetejét díszíthetjük ízlés szerint
  11. A Madonna torta receptet Seima ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére