Magyaros gombaragu snidlinges burgonyapürével

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A klasszikus gombapörkölt helyett most sűrű, tejszínes ragut készítünk, amit selymes, vajas, friss snidlinggel ízesített burgonyapürével párosítottunk, ezzel csempészve egy kis nyarat az ebédünkbe.

Köszönjük a receptet Piszkének.

 

Elkészítés
  1. A burgonyát főzzük puhára.

  2. Közben a gombát tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, futtassuk meg a felforrósított olajon, pirítsuk meg kissé, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a tejszínt.

  3. Kis lángon pároljuk puhára – addigra a szósz is besűrűsödik.

  4. A burgonyát törjük át a vajjal és az apróra vágott snidlinggel, adjuk hozzá a megmelegített tejet is, szedjük tányérokra és tálaljuk rá a sűrű, illatos ragut.

#okostipp

Kevés, szárított erdei gombakeverékkel tehetjük még izgalmasabbá.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére