•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Magyaros paprikás keksz

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

Ebben a gazdag, sajtos-tejszínes-sós kekszben a paprika adja a színt és a pikáns ízt, de nem kell félnünk, a rövid sütési idő alatt nem fog megkeseredni. Végre egy tészta, ahol nem kell aggódni amiatt, hogy felmelegedik a vaj: kis segítséggel egy gyerek is el tudja készíteni. Próbáljátok ki, remek családi móka és az új kedvenc karácsonyi ropogtatnivaló lehet!

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A sajtokat reszeljük le.

  2. A vajat olvasszuk meg, de csak langyos legyen, amikor dolgozunk vele.

  3. Adjuk hozzá a tejszínt, a kétféle sajtot és a fűszerkeveréket, majd keverjük el.

  4. A sütőport a liszttel együtt szitáljuk rá, gyúrjuk össze. Egy kevés lisztet hagyjunk a munkalap későbbi lisztezéséhez.

  5. Formázzunk belőle téglalapot és pihentessük fél órát a mélyhűtőben, vagy minimum 2-3 órát a hűtőben, folpackba csomagolva.  

  6. A maradék liszttel belisztezett munkalapon nyújtsuk 3 mm vastag tésztává, szaggassuk ki kicsi formákkal, vagy vágjuk rombusz, négyzet vagy egyéb tetszőleges alakúra.

  7. A formákat kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg sajttal vagy magokkal és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig süssük.

#okostipp

A tésztát előre is elkészíthetjük és akár egy hónapig a mélyhűtőben tárolhatjuk, majd kivétel után egy órával, szobahőmérsékleten már nyújthatjuk is. Ha egyszerűbb formát választunk és csak rudakra vagy kockákra vágjuk a tésztát, 5 perc alatt a sütőbe is kerülhet.

 

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére