Magyaros vega burger

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Ha valaki inkább húsmentes napot tartana vagy vegetáriánus, még nem kell lemondania a jól fűszerezett, ínycsiklandó, népszerű ételekről. Ez a rizs- és zöldségalapú burger gyorsan elkészül, ízesítése házias és nagyon kiadós. Érdemes több adagot is elkészíteni, mert kiválóan fagyasztható és tárolható olyan napokra, amikor még az előkészítés 15 percét is meg akarjuk spórolni.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A babot leszűrjük, majd a rizst puhára főzzük és szintén leszűrjük.

  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

  3. A MAGGI Fasírt fűszerkeveréket összekeverjük a vörösbabbal, barnarizzsel, zsemlemorzsával és a ketchuppal, majd késes robotgépben 1-1,5 percig mixeljük.

  4. A kész masszát négyfele osztjuk, kb. 1-1,5 cm vastag, kerek lappá formázzuk.

  5. Kiolajozott sütőpapíron, olajjal felül is megkenve megsütjük. Közben egyszer megfordítjuk.

  6. Ha kész, egy olajjal kikent serpenyőben oldalanként még 1-1 percet sütjük közepes lángon, hogy színt kapjon.

  7. A végén a hamburger zsemle közé rakva tálaljuk, de feldobhatjuk a kedvenc zöldségeinkkel is a kész szendcsivet.

#okostipp

Ebből a vega fogásból egyszerűen akár vegánt is készíthetünk, ha tojásmentes majonézt használunk az összeállításnál. A barna rizst legegyszerűbben az előfőzött, zacskós változatból készíthetjük el.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére