-
A krumplis ételhez a burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozva, vékony karikákra, s a karikákat kis kockákra vágjuk
-
Ecettel, cukorral, kevés sóval kellemes, nem túl savanyú levet készítünk, amelybe a még meleg burgonyát belerakjuk
-
Legalább fél óráig benne hagyjuk, közben elkészítjük a mártást
-
A majonézt simára keverjük a kefirrel, a borral, a nagyon apróra vágott snidlinggel vagy zöldhagymaszárral, és kevés sóval, borssal ízesítjük
-
A megtisztított hagymát egészen kis kockákra vágjuk, és megsózva, 15 percig hagyjuk állni
-
A zselatint kis lábasba szórjuk, ráöntjük a tejet, és néhány percnyi áztatás után kis lángon, folyamatos kevergetés közben folyósra olvasztjuk
-
Mélyebb salátástálba öntjük a mártást, hozzáadjuk a közben leszűrt burgonyát, a hagymát (nem kell kicsavarni), legvégül pedig belekeverjük a már csak langyos zselatint
-
Egy őzgerinc formát (vagy tetszés szerinti formát) folpack fóliával kibélelünk, beleöntjük a majonézes burgonyát, majd a tetejét is befedve, a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtjük
-
Tálalás előtt deszkára borítjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk