•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Majonézes-mustáros máj

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A májat megmossuk és lecsöpögtetjük
  2. Csíkokra szeleteljük, tálba tesszük és leöntjük tejjel úgy, hogy ellepje
  3. Időközben apróra vagdaljuk a hagymákat, és üvegesre pirítjuk
  4. Mikor kész, félretesszük egy tálkába
  5. Elkészítjük a mártást
  6. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a mustárral, a fokhagymával (port használok) és a sóval (én nem adok hozzá, ha a majonéz sósabb)
  7. Kb
  8. egy óra elteltével kivesszük a májat a tejből, és lecsepegtetjük
  9. Előkészítük egy keveréket lisztből, egy csipetnyi sóból, őrölt feketeborsból, egy csipet cukorból és egy kiskanál édes fűszerpaprikából
  10. Közepes tűzre serpenyőbe felteszünk egy darab vajat
  11. A májat beleforgatjuk a lisztkeverékbe
  12. Ajánlott kétszer-háromszor megforgatni a lisztben, mivel a sok csík összeragadhat és nehezebb szétválasztani
  13. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük őket a jól felhevített vajba, hogy minden oldalukon megpiruljanak
  14. Nem kell többet tartani, mert megkeményednek
  15. Mikor készen vannak, a májakat egy tálba tesszük, ráöntjük a majonézes mártást, a tetejére pedig rászórjuk az üvegesre pirított hagymát
  16. A tálat lefedjük és kb
  17. 10-15 percet állni hagyjuk, majd tálalhatjuk

#okostipp Burgonyakörettel tálaljuk. A receptet Seima ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére