•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Majonézes padlizsánkrém grillezett csirkemellel

Hozzávalók
  • • 1 filézett vagy os csirkemell (természetesen a nem kell ezért le kell ha tudjuk egészben fejteni a melleket) csont
  • • 2 tojás sárgája
  • fehérbors
  • Ha gyúrunk akkor sós linzer kell, amihez: tészta
  • • 4 dl olaj
  • • 60 dkg liszt
  • • egy ek mustár
  • • 2-3 db padlizsán
  • • 2 sárgája tojás
  • • 40 dkg vaj
  • • 1 filézett vagy csontos (természetesen a csont nem kell ezért le kell ha tudjuk egészben fejteni a melleket) csirkemell
  • • 1 fej vöröshagyma
  • • 2 gerezd fokhagyma
  • Én bolondítottam tartár jellegű mártássá porcukorral, de lehet bele tenni korty fehér bort is. citromlevél
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A krém: 1
  2. A sütőt begyújtjuk vagy ha valakinek van elektromos grill akkor azt
  3. Rá vagy betesszük egy tepsiben a sütőbe a megmosott padlizsánokat és 5-10 perces forgatásokkal megsütjük
  4. Akkor van kész ha a héja összeesik
  5. 2
  6. Közben a két tojás sárgáját összekeverjük a mustárral és lassan csurgatva hozzákeverjük a 4 dl olajat
  7. Ezután sózzuk, cukrozzuk
  8. Hozzákeverjük a citromlevet, ha szeretnénk bort és a fehér borsot
  9. Betesszük a hűtőbe
  10. 3
  11. Amikor a padlizsán kész, lehúzzuk a héját és egy edénybe tesszük
  12. Fogunk egy botmixert és addig turmixoljuk míg sűrű krémet nem kapunk (csomómentesre) 4
  13. Amikor kissé kihűlt a padlizsán hozzákeverjük a majonézt és belereszeljük a hagymát
  14. Meg kóstoljuk, és ha kell sózzuk, borsozzuk
  15. Visszarakjuk a hűtőbe
  16. 5
  17. A csirkemelleket vékonyabb szeletekre vágjuk, majd egy kevés fűszerkeverékkel beízesítjük és összekeverjük
  18. Oliva olajat vagy napraforgó olajat hevítünk (egy keveset) vagy grill vagy sima serpenyőben és gyakori forgatással mindkét oldalukat arany barnára sütjük
  19. Kiszedjük egy tányérra és hagyjuk állni
  20. A tészta: 6
  21. A kimért lisztet a kimért vajjal morzsalékosra keverjük
  22. Amikor a darás állag kész akkor jöhet bele a só és a tojások sárgája ebből egynemű anyagot gyúrunk majd ketté választjuk és fél órára hűtőbe tesszük
  23. Amikor kész, egy lisztes deszkára tesszük és kinyújtjuk
  24. Mivel ez egy előétel mindenkinek elég egy db így egy buciból öt korongnak kell kijönnie
  25. Korongok: Én muffin tepsiben sütöttem ezért, ha van egy muffin papírunk akkor azt kihajtjuk és amekkora az átmérő (vagy forma nagyság mondhatni) akkora kiszúró kell
  26. Amikor a korongok megvannak belerakjuk a formába amit előzőleg kivajazunk vagy olajozunk
  27. 180 fokos sütőben 15-17 perc alatt megsütjük
  28. Amennyiben bolti tésztánk van azt ha leveles akkor is kinyújtjuk óvatosan
  29. Ha átgyúrjuk, akkor a tészta nem marad leveles

#okostipp Amikor a krusztádok (tészta kosárkák) megsültek, kicsit kihűtjük. A krémből mindegyikbe egyformán teszünk és a csirkemelleket vékonyan csíkokra szeleteljük. Amiből 2-2 csíkot teszünk mindegyik krémes kosár tetejére. Esetleg ízlés szerint díszítjük!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére