•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Marbella fánk

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Előszöris megerjeszted az élesztőt: egy kanál cukrot és kevés tejet adsz hozzá, elkavarod és a liszt közepébe öntöd, ahova már előre „ástál" egy kis gödröt
  2. Ha az élesztő megkelt, hozzáadod a jól elkevert tojásokat (2 egész tojás és a tojás sárgája), a maradék kristálycukrot, a vaniliás cukrot, a csipetnyi sót, majd egy fakanál segítségével jól elkavarod miközben fokozatosan hozzáadod a langyos tejet
  3. A kapott tésztát az asztalra borítod és addig gyúrod míg jó nyúlékonnyá válik
  4. Gyúrás közben kezeidet lisztezned kell, hogy ne ragadjon hozzá, azonban ne ess túlzásba a vele
  5. A tésztát helyezd egy tálba és kb 30 percig hagyd pihenni (míg kétszeresére nő)
  6. Ha ez is megvan, ismét a liszttel megszórt asztalra borítod, azonban mostmár nem kell gyúrnod
  7. Egy vastagabb lapot nyújtasz belőle, és egy pohár segítségével, kerek formákat szaggatsz (minél kisebb annál jobb)
  8. A tészta maradványokat újra összegyúrod és formázod
  9. A kerek „fánkokat" további 10 percig az asztalon pihenteted, majd sülni teszed
  10. Az olajnak forrónak kell lennie
  11. Közepes tüzön sütöd
  12. 2-3 fánkot süss egyszerre
  13. Vigyázz, mert nagyon hamar sülnek
  14. Én meglepődtem, mikor láttam mennyire hamar a felszínre emelkednek
  15. Mindkét oldalán megsütöd, majd egy nedvszívó papírra szeded ki

#okostipp Ha meghűltek, meghinted porcukorral. Melegen és hidegen is tálalható. A receptet Pocahontas ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére