•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Marcipános fahéjas csiga

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tejet meglangyosítjuk egy nagy tálba, belemorzsoljuk az élesztőt és feloldjuk benne
  2. Beleöntjük a megolvasztott vajat, a cukrot, a sót, a kardamomot és kb 90-95 dkg lisztet
  3. Jól összedolgozzuk, sima, rugalmas tésztává gyurjuk
  4. Konyharuhával letakarjuk és 40 percig kelesztjük
  5. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit
  6. A megkelt tésztát átgyurjuk, 4 részre osztjuk
  7. Mindegyikből téglalapot nyújtunk és megkenjük a töltelékkel
  8. A tésztát feltekerjük és kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk
  9. A tepsibe muffinpapírokat rakunk, ezekbe kerülnek a csigák, amiket újabb 40 percig kelesztünk
  10. A megkelt csigákat megkenjük a tojással, megszórjuk mandulával vagy cukorkákkal
  11. 200 fokos előmelegített sütöben középső rácson 15-20 percig sütjük
  12. Rácson hagyjuk kihűlni
  13.   Nagyon finom frissen, eláll 2-3 napig is, de fagyasztani is jól lehet :-)A fahéjat kicserélhetjük kakaóra, ekkor a marcipánt el is hagyhatjuk

#okostipp Forró csokival is nagyon finom.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére