•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Marhahúsos lakoma

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A húst kb
  2. 1-2 cm nagyságú kockákra vágjuk
  3. A hagymát apróra vágjuk és egy fazékban forró olajon üvegesre pirítjuk
  4. Ezután beletesszük a húst és pár percig együtt sütjük a hagymával, miközben kavargatjuk
  5. Mikor a hús már kivilágosodott, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi a húst és adunk hozzá sót, borsot, ételízesítőt és paprikát (mintha pörköltöt készítenénk)
  6. Lefedjük az egészet és közben egy másik edényben kifőzzük a tésztát
  7. A tésztát ne főzzük túl puhára, majd szűrőn csepegtessük le és tegyük félre
  8. A hús akkor lesz kész, amikor már alig van lé alatta, de ügyeljünk arra, hogy időnként kevergessük és ellenőrizzük
  9. Egy tálban közben készítsük elő a 3 felvert tojást, amit sóval és ételízesítővel fűszereztünk
  10. Mikor a hús alatt már csak kevés lé van, akkor rátesszük a tojást és kevergetés mellett jó alaposan összesütjük a hússal
  11. Ezután összekeverjük egy nagy edényben a tojásos húst a tésztával és már kész is az étel

#okostipp Kínáljuk savanyúsággal, tartármártással. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére