Marharagu padlizsánnal

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Intenzív, telt ízű marhahús, fűszeres paradicsomos ragu és az aromákat lelkesen magába szívó padlizsán szenvedélyes találkozásából született ez az ízekben gazdag főétel. Engedsz a csábításának? smiley

Elkészítés
  1. A baconkockákat megpirítjuk 4 evőkanál olajon, majd kivesszük és félrerakjuk.

  2. A visszamaradt, felforrósított zsiradékra rádobjuk a padlizsánkockákat, majd 4-5 perc pirítás után félrerakjuk.

  3. Két evőkanál felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot, a vizet, a vörösbort és a sót.

  4. Fedővel szorosan lefedve pároljuk, amíg a hús megpuhul. Sokszor ellenőrizzük és szükség esetén a vizet mindig pótoljuk, nehogy leégjen.

  5. A főzés végén tegyük vissza a hús mellé a baconkockákat és a padlizsánt, majd még tíz percig forraljuk az egészet össze, hogy a szósz is besűrűsödjön.

#okostipp

Minél fiatalabb, világosabb színű húsból készítjük, annál hamarabb készül el a tartalmas ragu, de ha fél óra alatt elkészülő fogást szeretnénk, marha helyett válasszunk pulykahúst.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére