Marinált gombasaláta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A marinálás az élelmiszerek elkészítés előtti pácolását jelenti fűszerezett, legtöbbször valamilyen savas kémhatású folyadékban, ebben a receptben például fehérborecetben. Ha pillanatok alatt elkészíthető, ízekben gazdag gombasaláta receptet keresel, ne is nézelődj tovább - ez az étel biztos befutó lesz önmagában, de akár köretként is.

Elkészítés
  1. Egy serpenyőben 4 evőkanál olajat felmelegítünk, belemorzsoljuk a MAGGI Gombaleveskockákat és hozzáadjuk a félbevágott, megtisztított gombát.

  2. A gombát 5-6 percig sütjük, amíg a leve el nem párolog.

  3. Közben egy tálban elkeverjük a többi hozzávalót, a 6 evőkanál olajat, ecetet, az aprított fokhagymát, a mézet és fűszereket, majd belekeverjük a még forró gombát.

  4. Tálalás előtt kóstoljuk meg és ízlés szerint sózzuk

#okostipp

Tálalásig hűtőben is tárolhatjuk, de a pácba mindenképp még melegen kerüljön a gomba, mert így járja át igazán a fűszerek aromája. Egy napon belül fogyasszuk el.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére