•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Mazsolás kölesgombóc

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus
Elkészítés
  1. 1
  2. a kölest (egy sűrű szűrőben) alaposan mossuk át, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a cukrot, a fűszereket, a mazsolát és fedő alatt kis lángon főzzük puhára, időnként kevergessük meg 2
  3. ha elfőtte a levet és megpuhult, zárjuk el a hőt alatta és hagyjuk a fedő alatt pihenni (még puhul és a maradék nedvességet is felszívja) 3
  4. ha kissé kihűlt, enyhén nedvesített kézzel formázzunk púpos evőkanálnyi adagokból gombócokat Praktikák: - száraz serpenyőben pirított, darált dióba is forgathatjuk a gombócokat - ha nem cél a tejmentesség, akkor édes (cukorral elkevert) tejföllel is tálalható - a képen látható gombóc nyers nádcukorral készült, narancs lekváron tálalva A Mazsolás kölesgombóc receptjét Receptműves küldte
  5. Köszönjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére