•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Mediterrán csicseriborsó saláta

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A mondókát mindenki ismeri, de a csicseriborsó csak néhány éve, az egészséges táplálkozás jegyében kezdett újra itthoni karrierbe. A tápanyagokban, fehérjében és lassan felszívódó szénhidrátban gazdag szuperélelmiszer sokoldalúan felhasználható és kiváló tulajdonsága, hogy jól felszívja a fűszerek aromáit. Ez a saláta hidegen is kitűnő, de vigyázzunk, mert legalább olyan addiktív, mint egy chips vagy sós snack!

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. Ha száraz csicseriborsót használunk, előző este áztassuk be, majd az elkészítés előtt főzzük puhára és szűrjük le. Konzervnél egyszerűen öntsük le a levét, és már készíthetjük is a fogást.

  2. Melegítsük meg az olívaolajat az apróra vágott aszalt paradicsommal együtt, majd adjuk hozzá a csicseriborsót és a fűszerkeveréket.

  3. Kevergessük addig, míg egyenletesen bevonja a fűszeres szósz a csicseriborsót és kissé átmelegszik.

  4. Langyosan tálaljuk hús mellé, de hidegen fogyaszthatjuk salátaként egy pohár borral, pirítóssal.

#okostipp

Kevesebb olajjal, picit szárazabban készítve, lehűtve kitűnő nasi társaságban vagy tévézéshez.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére