Mediterrán csirkemell cukkini-lilahagyma tzatzikivel

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Bár ez a recept igényel 5 perc munkát néhány órával a főzés előtt, érdemes kipróbálni ezt a technikát: így egészben sütve sem fog kiszáradni a csirkemell, hanem omlós és szaftos marad. A könnyű nyári fogáshoz most nem uborkával, hanem zsenge cukkinivel és finom, édes lilahagymával készítjük el a klasszikus tzatziki mártogatóst.

Elkészítés
  1. A vízben elkeverjük a sót, belerakjuk a csirkemelleket és 3-4 órán keresztül a hűtőben hagyjuk.

  2. A MAGGI Gyros alappal elkeverjük 2 evőkanál olajjal, a szárazra törölt húst átkenjük vele és legalább egy fél órára folpackban ismét a hűtőbe tesszük.

  3. A cukkiniket és a lilahagymát gyufaszálnyi szeletekre, illetve karikákra vágjuk, elkeverjük a tejföllel, sóval és egy kis olajjal.

  4. Grillen vagy felforrósított, tapadásmentes serpenyőben egy evőkanál olajon a csirkemelleket oldalanként 3-4 perc alatt, nagy lángon, mozgatás nélkül hirtelen átsütjük, 5 percre alufóliába csomagoljuk, majd a salátával tálaljuk.

#okostipp

Ha a bikiniszezonban a legjobb formánkat akarjuk hozni, használjunk csökkentett zsírtartalmú tejfölt vagy natúr joghurtot a salátához. Kevés friss citrommal pikánsabbá tehetjük a húst a tálaláskor.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére