•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Meggyes rakott kifli dióval

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Karikázzuk fel a kifliket 2 centi széles szeletekre, és tegyük egy tálba
  2. A legjobb, ha már előző nap megcsináljuk ezt a műveletet, hogy legyen ideje a kifliknek kiszáradni
  3. A tejet forraljuk fel a citromok egész héjjával és a vanilincukorral, amikor ez kihűlt, óvatosan összekeverjük a cukorral felvert tojásokkal, ezután pedig gőz felett sűrűsödésig keverjük
  4. Ha kicsit meghűlt, keverjük hozzá a szikkadt kiflikhez, és hogy ne nagyon törjenek össze a szeletek, keverjük össze, és pihentessük
  5. Óvatosan végezzük ezt a műveletet, figyeljük, hogy felszívja-e az adott mennyiséget a kifli
  6. Az a jó, ha beissza az egészet
  7. Lehetőleg jénai tálat kenjünk ki a vajjal, szórjuk meg porcukros dióval, és tegyük bele a kihűlt kiflis massza egy részét
  8. Majd jön egy kis diós porcukor, és meggy, aztán massza, és így tovább
  9. Felül legyen az utolsó réteg a massza
  10. Egy kis olvasztott vajjal meglocsoljuk, és mehet is a sütőbe, míg aranybarna nem lesz

#okostipp Vanília öntettel vagy meggyes szósszal tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére