•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Meggyes-rumos rakott piskóta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A mandulát durvára vágjuk, serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk
  2. A mazsolát forró vízzel leöblítjük
  3. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, 12 szemet félreteszünk a díszítéshez
  4. A piskótát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a felét csinos üvegtálba szórjuk
  5. Meglocsoljuk rummal, megszórjuk mandulával, mazsolával és meggyel, majd a maradék piskóta, rum stb
  6. következik
  7. A vaníliás krémhez habosra keverjük a cukrot és a tojássárgáját, hozzáadjuk a 6 evőkanál hideg tejjel elkevert pudingport
  8. A többi tejet felforraljuk, apránként a tojásos pudingalaphoz keverjük és szelíd tűzön sűrűre főzzük
  9. Csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, kíméletesen a forró krémhez adjuk és bevonjuk vele a piskótarakottast
  10. Hagyjuk teljesen kihűlni, legalább 4 órára hidegre tesszük
  11. Tálaláskor a félretett meggyszemekkel és mentalevélkékkel díszítjük
  12. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére