Meggyes, vaníliás, túrós piskótatekercs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Az egész tojásokat a vízzel és a kristálycukorral fehéredésig verjük, majd beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport. A masszát egyenletesen elosztjuk, a sütőpapírra kenjük és 10-15 perc alatt megsütjük.
  2. A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt, majd egy másik, porcukorral megszórt sütőpapírra fektetjük a tésztát és lazán feltekerjük.
  3. A krémhez a tejszínből kemény habot verünk.
  4. Az áttört túróhoz keverjük a kristálycukrot és a vaníliát, majd a tejszínbe forgatjuk.
  5. Az időközben kihűlt piskótalapot megtöltjük a krémmel, megszórjuk a meggyel és újra feltekerjük.

#okostipp Tetejét megszórhatjuk porcukorral és lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval. 1-2 órát pihentetjük a süteményt, majd szeleteljük.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére