•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Menta torta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Tészta(piskóta): 4 tojásfehérjét 12dkg cukorral és 4 ek vízzel kemény habbá verni, 4 sárgáját 16dkg cukorral 4ek vízzel fehéredésig verni
  2. 24 dkg lisztet elkeverni a sütőporral,majd a fehérjéhez és sárga krémhez adni
  3. A fehér habhoz vegyítjük a sárga krémet és a lisztet a sütőporral!! Kerek tortaformát kilisztezni,majd bele a piskóta masszát
  4. Belülről kifelé a tortaforma falára húzni kissé a masszát ,így egyenes lesz a kész piskóta teteje! Kb:40 percig sül 180 fokon
  5. Ha kész a piskóta(amit tűszúrással ellenőrzök)15 percig még a nyitott ajtajú kikapcsolt sütőben hagyok
  6. Míg sül a piskóta elkészítem a krémet! Krém: A tojássárgáját a tejjel,liszttel botmixerrel összekeverem,majd megfőzöm
  7. Tűzről levéve hozzáadom a cukrot,mentaleveleket(amiket szépen lecsipegettem),lime-ok levét,majd "szétzúzom"a botmixerrel
  8. Fel kell verni a tejszínt,majd a mentás krémhez keverni óvatosan
  9. A zselatint gyöngyözésig hevítem a vízzel kis lángon
  10. Kicsit kihűtöm,majd a tejszínes krémhez adom
  11. A tejszínt csak a piskóta készre sütése,hűlése,felszeletelése után verem fel
  12. A zselatint is csak akkor készítem el! Ez a piskóta mindig tökéletes lesz
  13. 4 karikát is lehet belőle vágni! Összeállítom a tortaformát,majd rétegezem a tésztát és a kicsit folyós krémet
  14. Tészta,krém
  15. ! A teteje piskóta
  16. 3-4 órai hűlés után lehet díszíteni
  17. Felverem a tejszínt habfixálóval,cukor nélkül! Bevonom a tortát teljesen,a maradék tejszínt felhalmozom egy kupacban
  18. A csoki 2/3-át megolvasztom,majd sütőpapírra csíkokat húzok kanállal
  19. Mélyhűtőben megfagyasztom
  20. 10perc elteltével már fel lehet szedni a papírról,majd ízlés szerint használjuk a díszítéshez! Maradék csokit lereszelem,majd a mentalevelekkel együtt megszórom a tejszínes torta tetejét
  21. Megdobálom a cukorgyöngyökkel! És kész!!!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére