Mexikói hamburger baconnel

Forrás: Okoskonyha.hu

Hozzávalók
Elkészítés
  1. A marhahúst elkeverjük a sóval és a MAGGI Húsimádó Mexikói Chilis bab alappal. A zöldségeket megmossuk és felszeleteljük.

  2. A húsmasszából négy, ujjnyi vastag, kb. 10 cm átmérőjű húspogácsát formázunk, majd a húspogácsákat négy szelet baconbe tekerjük, kettővel-kettővel hosszában és keresztben.

  3. Grill lapon vagy vastag grillserpenyőben közepes lángon, oldalanként kb. 4-4 perc alatt megsütjük a húst. A pogácsákat időnként húslapáttal finoman nyomjuk a serpenyőhöz, hogy a hús gyorsabban átsüljön, a bacon pedig enyhén, egyenletesen megpiruljon.

  4. Hamburgerzsemlében, a húsra lilahagyma- és paradicsom szeleteket, salátaleveket pakolva, ízlés szerint csípős szósszal koronázva tálaljuk.

Tipp:

A húspogácsákat ne süssük hirtelen, nagy lángon, mert a bacon odakaphat. Válasszuk inkább a lassabb, de egyenletes sütést. A hamburgerzsemléket is megpiríthatjuk serpenyőben, így burgerünk még frissebb, ropogósabb lesz.

Bezárás Nyomtatás