Mexikói hot dog

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető

Itt az ideje feldobni a megszokott, ketchupos-majonézes verziót! A megszokott szószok helyett készítsünk feltétnek zöldségsalsát apróra vágott, ropogós zöldségekből és adjunk hozzá enyhén csípős paradicsomos-mexikói szószt.

Piszke receptje.

Elkészítés
  1. Az egész paradicsomokat forrásban lévő vízbe tesszük, majd egy perc után kivesszük, meghámozzuk, felszeljük, a magos részt eltávolítjuk. A hagymát, az uborkát és a paradicsomokat apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kukoricát.

  2. A MAGGI Mexikói chilis bab alapot 4 dl vízzel felforraljuk, néhány percig kis lángon besűrítjük.

  3. A virsliket megfőzzük, a mikrohullámú sütőben kissé megmelegített, hosszukban félig átvágott kiflikbe rakjuk.

  4. Rákanalazunk egy evőkanál szószt, majd a zöldségsalsát, végül pedig egy újabb adag szósszal a tetejét is meglocsoljuk.

#okostipp

Még ütősebb verziót készíthetünk, ha grillkolbászt használunk a virsli helyett, de a szimpla hot dog kiflit is helyettesíthetjük például rozsos-magos stanglikkal. A salsát egy fél lime levével és pár levél koriander levéllel még tovább bolondíthatjuk a pikáns ízekért.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére