Mexikói krémsajtos párnák

  • 6 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A pikáns, csípős ízek kedvelőinek tökéletes snack ez a gyorsan elkészíthető sós falat. Nemcsak sörözés vagy borozgatás mellé kitűnő, mivel csini külseje miatt tálalhatjuk előételként is kevés saláta kíséretében.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A leveles tésztát tekerjük ki, egyik felét vízzel nedvesítsük meg, hajtsuk rá a másik felét, enyhén nyomkodjuk össze és vágjuk 3x6 cm-es téglalapokra (de használhatunk szögletes kekszkiszúrót is.

  2. Rakosgassuk tepsibe, kenjük meg a tetejüket tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, míg szép aranyszínű lesz a párnák teteje.

  3. A hideg tejszínben keverjük simára a Mexikói alapot, kis lángon kevergetve jól sűrítsük be.

  4. Hagyjuk kissé kihűlni, keverjük hozzá a krémsajtot.

  5. Halmozzuk a csípős krémet a kihűlt párnácskák tetejére, díszítsük paprikával, újhagymakarikával.

#okostipp

A kész levelestésztával sokkal egyszerűbb dolgozni, ha a felvágás/kiszaggatás előtt 10 percre a mélyhűtőbe rakjuk. A bátrak használhatnak díszítésül hegyes erős zöldpaprika-karikákat is, de cseresznyeparadicsom vagy uborkaszelet is jól illik hozzá. 

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére