Mexikói kukoricás muffin

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

A muffinok nemcsak gyors és egyszerűen elkészíthető édes sütemények lehetnek: éppolyan finomak a sós változatok is. Csak öt perc szükséges az összeállításukhoz, és fél órán belül illatos, meleg süteményeket tálalhatunk reggelire vagy vacsorára, a mexikói, de csak enyhén csípős fűszerezéssel és az édes kukorica szuper párosával.

A receptet köszönjük Piszkének.

 

Elkészítés
  1. Keverjük el a lisztet, a sót, a sütőport a Maggi mexikói chilis bab alappal.

  2. Adjuk hozzá a kukoricát és az 5 dkg sajtot.

  3. A tojást, tejet és a vajat keverjük el, adjuk a lisztes keverékhez.

  4. Béleljük ki a muffinsütőt a papírformákkal, osszuk el benne a tésztát, szórjuk meg a tetejét a maradék 2 dkg sajttal.

  5. 190 fokos sütőben 22-25 perc alatt süssük meg a muffinokat.

#okostipp

A tésztát ízesíthetjük még apróra vágott sonkával vagy kolbásszal is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére