Mexikói rakott krumpli

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

A magyaros rakott krumplit nagyon sokan szeretik, mert az otthon melegét idéző, kiadós egytálétel. A mexikói változatból ugyan a tojás kimarad, de cserébe húsban még gazdagabb, és a bacon mellett finom, paradicsomos, kellemesen csípős szósz koronázza.

Elkészítés
  1. A krumplit vágjuk 3 mm vékony karikákra és főzzük a forrástól számított 15 percig, kb. 1 liter vízben. 

  2. Amíg fő, a bacont pirítsuk meg az olajon. A visszamaradt zsiradékból kevéssel kenjünk ki egy tűzálló tálat.
  3. A baconhöz adjuk hozzá a kolbászkarikákat, majd a darált húst és kevergetve süssük át néhány perc alatt.

  4. Sózzuk, adjuk hozzá a MAGGI Mexikói Chilis bab alap 2/3-át és 3 dl vizet, főzzük össze.

  5. A krumplit szűrjük le, felét terítsük a tálba, borítsuk be a húsos raguval, majd zárjuk le a krumpliszeletek másik felével.

  6. A tejfölt keverjük el az maradék alappal, majd simítsuk a krumpli tetejére.

  7. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.

#okostipp

Készíthetjük darált pulykahússal is, így könnyebb fogást kapunk, nyáron pedig jár hozzá egy nagy adag saláta is – így akár 6 személyre is elegendő, könnyű vacsorát varázsolhatunk az asztalra.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére