Mexikói sajtos rakott karfiol

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

A különféle rakott zöldségek széles választéka szerepel a hazai ebédlőasztalokon, és még változatosabbá tehetjük új ízvilág kipróbálásával. A karfiol főzve már semleges, de még mindig jellegzetes ízét dobjuk fel, csináljunk  egy igazi tex-mex jellegű fogást: csípős-chilis húsragu, sok tejföl és az elmaradhatatlan cheddar sajt.

A receptet köszönjük Piszkének!

Elkészítés
  1. Vizet forralunk, a sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben karfiolt a leveleitől megszabadítjuk, kis rózsákra szedjük.

  2. Amikor a víz lobogva forr, sózzuk, belerakjuk a karfiolt és az újraforrástól számítva 5 percig főzzük.

  3. Amíg a karfiol fő, az olajon serpenyőben átpirítjuk a húst, hozzáadjuk a MAGGI mexikói rakott bab alapot és 4 dl hideg vizet, összeforraljuk, míg kissé besűrűsödik

  4. 20x20 cm-es magasabb falú tepsit vagy jénai tálat sütőpapírral bélelünk, a leszűrt karfiol felét elterítjük benne, ráöntjük a húsos szószt, majd a karfiol másik felét.

  5. Meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával, ráreszeljük a sajtot és a forró sütőben 20 percig sütjük.

#okostipp

Gazdagíthatjuk főtt rizzsel is a rétegeket, vagy keverhetünk a tejfölbe egész tojásokat is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére