Mexikói sajtos rakott karfiol

Forrás: Okoskonyha.hu

Hozzávalók
Elkészítés
  1. Vizet forralunk, a sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben karfiolt a leveleitől megszabadítjuk, kis rózsákra szedjük.

  2. Amikor a víz lobogva forr, sózzuk, belerakjuk a karfiolt és az újraforrástól számítva 5 percig főzzük.

  3. Amíg a karfiol fő, az olajon serpenyőben átpirítjuk a húst, hozzáadjuk a MAGGI mexikói rakott bab alapot és 4 dl hideg vizet, összeforraljuk, míg kissé besűrűsödik

  4. 20x20 cm-es magasabb falú tepsit vagy jénai tálat sütőpapírral bélelünk, a leszűrt karfiol felét elterítjük benne, ráöntjük a húsos szószt, majd a karfiol másik felét.

  5. Meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával, ráreszeljük a sajtot és a forró sütőben 20 percig sütjük.

Tipp:

Gazdagíthatjuk főtt rizzsel is a rétegeket, vagy keverhetünk a tejfölbe egész tojásokat is.

Bezárás Nyomtatás