Mexikói tortilla tekercsek sütőben sütve

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások
A sűrű szószban sütött tortilla tekercs, azaz az enchilada igen népszerű tex-mex fogás, ez ihlette ezt a pillanatok alatt elkészülő, ám mégis tartalmas tekercset is, ami egy igazi ízbomba. Csak várjuk meg, hogy a töltött finomság a sütőben összeolvadjon a krémes, sajtos-tejfölös mártással és már tálalhatjuk is!
 
Elkészítés
  1. A bacont pirítsuk meg egy evőkanál olajon. A felét szedjük ki a serpenyőből, tegyük félre, majd a visszamaradt zsiradék egy részével kenjünk ki egy tűzálló tálat.

  2. A maradék olajon gyorsan pirítsuk meg a kolbászkarikákat majd adjuk hozzá a darált húst és néhány perc alatt kevergetve süssük át.

  3. Sózzuk, adjuk hozzá a MAGGI Húsimádó Mexikói Chilis bab alapot és a vizet, keverjük el, majd pár perc alatt főzzük össze.

  4. A tortilla lapokat vágjuk félbe, töltsük meg őket a raguval és palacsintaszerűen tekerjük fel.

  5. Sorakoztassuk a tekercseket a tálba és ha maradt még szósz, akkor azt öntsük a tetejükre, majd kenjük meg őket tejföllel és reszeljük rá a cheddar sajtot.

  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük, majd tálaláskor szórjuk meg a félretett, ropogós bacon kockákkal.

#okostipp

Még tartalmasabbá tehetjük a ragut egy konzerv vesebab és csemegekukorica hozzáadásával.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére