Mexikói zöldséges batyuk

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

Mexikói hangulat a konyhában!

A receptet köszönjük Piszkének.

Elkészítés
  1. A vajat, krémsajtot és a tejszínt kézi mixerrel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. Kétfelé osztjuk és lapos koronggá formálva folpackban 30 percig a hűtőben pihentetjük.

  2. A zöldségkeveréket egy nagyobb serpenyőben a felforrósított olívaolajra dobjuk, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a Maggi Mexikói chilis bab alapot és 3 dl vizet, és kevergetve 5-7 percig pároljuk, besűrítjük.

  3. A tésztakorongokat lisztezett munkalapon, nyújtás közben is lisztezve késfok vastagságúra nyújtjuk.

  4. 12 cm-es köröket vágunk a tésztából (segítségünkre lehet pl. egy ilyen átmérőjű tálka), a maradékot is összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és felhasználjuk.

  5. A zöldséges tölteléket a tésztakörök egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a másik felét és a széleket villával jól lenyomkodjuk.

  6. Így készítjük el a tészta másik felét is, majd a batyukat tojással lekenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.

#okostipp

Húsos változatban is elkészíthetjük a tölteléket, ekkor zöldség feléhez adjunk hozzá 20 dkg darált marhahúst. Készíthetünk csak babos változatban is, ekkor lecsepegtetett konzerv vörösbabot használjunk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére