•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Mézes citrusbólé

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 4 nagyméretű mandarint és 2 narancsot mosás után hámozzunk meg, majd válasszuk ketté, és szedjük le róluk a fehér réteget is
  2. Ezt követően keresztben vágjuk kb
  3. 1 cm vastag szeletekre, majd daraboljuk fel ugyancsak 1 cm széles kockákra
  4. Eközben távolítsuk el belőle a magvakat, és tegyük a gyümölcskockákat egy legalább 2,5 literes, mély, öblös üvegtálba
  5. Utána hámozzunk meg 2 banánt és vastag szeletekre vágva adjuk hozzá, majd keresztben vágjunk ketté és facsarjunk ki 1 grépfrútot
  6. Öntsük a levét a feldarabolt gyümölcsökre, és tegyünk bele 1 evőkanál konyakaromát
  7. Végül adjunk hozzá 6 dkg felolvasztott mézet, öntsünk rá 0,5 liter narancslét, és az egészet óvatosan keverjük össze
  8. Lefedve, hűtőszekrényben másnapig érleljük
  9. Fogyasztás előtt engedjük fel 1 liter előzőleg lehűtött szénsavas gyömbér üdítőitallal, és jól keverjük össze

#okostipp Hidegen, vastag talpú üvegpoharakban tálaljuk. A poharakhoz adjunk egy–egy kiskanalat is, hogy a gyümölcsöt ki lehessen szedni.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére