Milánói fenyőmagos csigák

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Ha kész pizzatésztát használunk 20 perc alatt meleg sörkorcsolyát vagy gyors vacsorát tehetünk az asztalra. Különlegességét a fenyőmag adja, de helyettesíthetjük más, kedvenc magunkkal is, vagy tehetünk a csigákra reszelt sajtot a sütés előtt.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A pizzatésztát jól lisztezett munkalapra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla.

  2. Megkenjük az olívaolajjal, egyenletesen rászórjuk a Milánói alapot, a fenyőmagot és a hosszabbik oldal felől feltekerjük.

  3. Éles késsel 1,5 cm-es darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

#okostipp

Készíthetjük tökmaggal vagy napraforgómaggal is, és házi pizzatésztából is készülhet; ekkor is 40 dkg tésztára lesz szükség, és kb. 25x35 cm-es méretűre nyújtsuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére